5508 FOYLE

95 Kč
Skladem (7 ks)
Váha
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

Překrásná 100% merino příze s tweedovým efektem, nepravidelná jednonitka.

Jehlice: 3,5 - 4,5cm

Detailní informace

Detailní popis produktu

SOFT DONEGAL Nm3.8/1 & Nm3.8/2

Podrobnosti o produktu:
Soft Donegal je krásná tvídová příze. Vyrábí se ze 100% velmi měkké Merino vlny s příměsí různobarevných nopků. Je zpracovávaná v irské firmě s dlouholetou tradicí - Donegal Yarns a je vhodná k dalšímu použití - pletení, háčkování, tkaní, úžasná pro vyplétané vzory - Fair Isle


Tato vlněná příze se dodává nepraná. Znamená to, že není po upředení fixována, z tohoto důvodu se jednonitka  lehce stáčí, stejně jako úplety z ní. Vlna obsahuje olej, který se používá při výrobě. Sem tam objevíte i zbytky z pastvin :-) ty lehce odstraníte opatrným vytažením.  Upletené projekty vypadají trochu kostrbatě. To se však změní po vyprání - stane se zázrak ;-) vlna nabude na objemu a veškerá kostrbatost zmizí. Výrobce doporučuje vyprat 2x... návod na praní níže.


Dodává se v 54 barvách jednonitka. Nahradit dvounitku je možné splétáním dvou přízí. Další verzí je i splétání více přízí různých barev.

Upozornění: Barvy fotografií na Vašem monitoru nemusí odpovídat skutečným barvám přízí

Vysvětlení značení:
Nm3,8/1 - udává kolik metrů příze jednonitky je v jednom gramu příze, tzn. 3,8 metrů v 1g nebo 380m ve 100g
Nm3,8/2 - 2 značí, že se jedná o dvounitku, tzn. že v jednom gramu příze je opět 3,8 metrů, ale protože je to dvounitka, výsledná délka příze cca 1.9 metrů v 1g nebo cca 19 m ve 100g. Je však třeba počítat s mírným zkrácením - cca 3 cm v jednom metru na zákruty.
Z toho vyplývá, že čím je vyšší číslo před lomítkem, tím tenčí příze je.

Praní a údržba:
Základní pravidlo - prát i máchat ve vodě se stejnou teplotou !!! do 40°C. Používat prací prostředky vhodné na praní vlny, nepoužívat aviváž. Ždímat opatrně, nekroutit, vložit do ručníku zamotat a lehkým tlakem vymačkat vodu, vytvarovat !!! a dosušit ve vodorovné poloze.